En verklig berättelse kan rädda liv
Det första steget till ett bättre mående är mod. Mod att våga säga ”Hej, hur mår du?”. Mod att våga svara ”Det är skit, jag orkar inte mer”. Mod att våga berätta om vad man har varit med om. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst. Tillsammans tänder vi ljuset. Vågar du berätta din historia? Eller känner du någon som vågar? En verklig berättelse kan rädda liv.
Projektet ”vänskapsbänken” är att samarbete mellan socialförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad som ska sätta ljuset på psykisk ohälsa. Vi kommer att marknadsföra projektet genom ett antal gula bänkar som vi placerar runt om i centrala Helsingborg i samband med den internationella suicidpreventionsdagen den 10 september. Den gula bänken är till för alla och uppmuntrar till samtal mellan människor. Att prata om hur du mår och lyssna på hur jag mår, är en avgörande start för att motverka att det som inte får hända händer.
Som en del av marknadsföringen av projektet vill vi ta tillfället i akt att dela människors berättelser. De kan rädda liv. Vi söker just nu ambassadörer som vill bli ansiktet utåt för projektet, som kan tänkas ställa upp att bli fotograferad och berätta sin historia. Kanske har du själv varit drabbad av psykisk ohälsa men nu är på en bättre plats? Kanske är du anhörig och vill dela med dig av dina erfarenheter? Kanske känner du någon som känner någon som är modig? En personlig berättelse kan hjälpa någon annan. Våga berätta. Du eller någon annan kan rädda ett liv. Ett liv som är värt allt.
Hör av dig till oss nu så berättar vi mer. Det finns ingen tid att spilla.
Kontakt
Linnea Hasslin, samordnare för suicidprevention
073-821 06 62