Klarspråksgruppen

Varför?

Klarspråk innebär att skriva vårdat, enkelt och begripligt. Klarspråksgruppen granskar texter från socialförvaltningen som vänder sig till allmänheten eller den enskilde invånaren: till exempel stadens webbplatser, brev, utredningar, mallar för beslut eller broschyrer. Syftet är att invånarna ska förstå vad staden menar.

Du kan läsa mer om socialförvaltningens och Helsingborgs stads arbete med klarspråk här.

Vilka deltar?

Klarspråksgruppen består av personer med egen erfarenhet av socialtjänsten (socialförvaltningen och/eller arbetsmarknadsförvaltningen). Det krävs inga särskilda språkkunskaper, mer än att kunna förstå och göra sig förstådd på svenska.

Deltagarna arbetar både enskilt hemifrån (vilket kräver tillgång till dator och internet) och träffas i grupp ungefär en gång i månaden. Uppdraget utformas tillsammans med deltagarna och med hänsyn till deras individuella förutsättningar och önskemål. De är timanställda för uppdraget.

Är du intresserad av att vara med i klarspråksgruppen får gärna skicka en intresseanmälan till: david.bergstrom@helsingborg.se och berätta lite om dig själv. Just nu söker vi fler klarspråkare!

Var?

Klarspråksgruppen arbetar mest hemifrån, men träffas ungefär en gång i månaden i socialförvaltningens lokaler på Bredgatan.

När?

Du kan se när nästa möte är i vår kalender.

Kontakt

David Bergström, kommunikatör socialförvaltningen
telefon: 042-10 42 62
e-post: david.bergstrom@helsingborg.se

Minnesanteckningar

Sammanställningar av gruppens uppdrag

Klarspråksgruppen 2015