Bättre hälsa för unga

På initiativ av föreningen Vorta Drom samarbetar vi för att genom träning, kost och livsstilsändringar förbättra hälsan hos barn och unga.

Varför?

Syftet är att hjälpa unga med övervikt till en hälsosam livsstil genom träning och ändrad kost. Genom att stärka barnens hälsa kan de även få bättre självförtroende och lyckas bättre i skolan. Syftet är också att utveckla samhällets arbetsmetoder så att de bättre anpassas till målgruppens behov och ger önskvärda resultat. Föreningen startades med fokusera på en viss folkgrupp men är numera mer allmän.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Eftermiddagsskola

Under 2015 utvecklades projektet vidare när Vorta Drom startade sommarskola för att barnen skulle få stöd i sitt skolarbete. Försöket blev så uppskattat att det sedan fortsatte som eftermiddagsskola under hösten. I december 2015 slöt socialnämnden, arbetsmarknadsnämnden och Vorta Drom ett IOP-avtal som innebar att de tre ungdomarna som håller i eftermiddagsskolan kunde anställas med lön.

Eftermiddagsskolan har runt 20 barn som deltar regelbundet och några till som kommer efter behov. Alla har inte romsk bakgrund – alla är välkomna! För de 15 barn som följs upp kontinuerligt i projektet har skolnärvaron ökat drastiskt.

Vilka deltar?

Projektet bättre hälsa för unga är ett samarbete mellan Vorta Drom (en förening för barn och unga i Helsingborg), Helsingborgs stad (arbetsmarknadsförvaltningen, socialförvaltningen), Region Skåne (Plusteamet, Helsingborgs lasarett) och Skåneidrotten. Initiativet kommer från barnens föräldrar och föreningen Vorta Drom.

Kontakt

Anne Eskilsson, utvecklare socialförvaltningen
telefon: 0702 – 53 32 82
e-post: anne.eskilsson@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar