Gemensam utvecklingsgrupp

Gemensam utvecklingsgrupp är en samlingspunkt för oss som vill utveckla socialt arbete i Helsingborg tillsammans. Här tar vi upp olika teman av gemensamt intresse och rapporterar från våra projekt och arbetsgrupper.

Varför?

Gruppen är mittpunkten i socialförvaltningens satsning på att öka delaktighet och inflytande för invånare i utvecklingen av verksamheten. Här tar vi upp aktuella teman och nya förslag för att undersöka vad som går att göra och vilka som är intresserade av att samverka i olika projekt och arbetsgrupper.

Vilka deltar?

I den gemensamma utvecklingsgruppen möts medarbetare från socialförvaltningen och andra intresserade förvaltningar och myndigheter tillsammans med medlemmar/representanter från brukarorganisationer och andra personer med brukarerfarenhet.

Gruppen är öppen för alla som vill delta i ett konstruktivt samtal och du behöver inte föranmäla dig eller binda upp dig. Du är välkommen att komma och lyssna om du är nyfiken!

Gå med i vår Facebookgrupp Utveckling av socialt arbete i Helsingborg och håll utkik!

Var?

Gemensam utvecklingsgrupp brukar träffas i Fontänhuset Helsingborgs lokaler på Norra Strandgatan 8.

Det finns också möjlighet att delta digitalt (så här kopplar du upp dig på Webex Meetings, pdf).

Kommande möten våren 2022

Resten av våren kommer vi att förbereda våra satsningar på invånardelaktighet och föreningssamverkan under stadsmässan H22 City Expo (som äger rum 30 maj-3 juli). Det finns flera spår för dig som vill engagera dig i sociala frågor under H22.

 • 21 februari – om delaktighet och samskapande med barn och unga – vi följer upp de aktiviteter som vi startade tillsammans under hösten:
  • Renovering av besöksrum (Framtidsverkstaden, Erikshjälpen)
  • Panelsamtal om hbtqi och identitet (ProQvi)
  • Förebyggande ungdomsprojekt på Söder (Helsam och Invasam)
  • Julfest i Hasslarp/Kattarp (Fritid Helsingborg och Byabetan)
  • Jullovsaktiviteter för yngre barn (Verdandi)
  • Vi pratar dessutom om digitala sociala tjänster.
 • 21 mars – om omställningen från socialtjänst till sociala tjänster – vi pratar om områdesforum och inhabiton, där vi tillsammans med invånare vill förbereda för sociala tjänster som är förebyggande, tillgängliga och med individen i fokus.
 • 25 april – om skaparverkstad och guidade vandringar under H22 City Expo – en chans för föreningar att visa upp sin verksamhet och kreativiteten och kompetensen hos brukare, medlemmar och besökare.
 • 16 maj – om gemensamma insatser på H22 City Expo och deltagarengagemang – vad finns att upptäcka och besöka för dig som är intresserad av sociala frågor och hur kan vi inkludera våra gemensamma målgrupper?

Skicka gärna in förslag på teman inför hösten till david.bergstrom@helsingborg.se.

Vad händer med förslagen?

De konkreta förslagen som kommer fram i gruppen förs vidare i socialförvaltningen och övriga berörda förvaltningar i staden för att undersöka om de kan leda till förändringar.

Ambitionen är att idéer ska tillvaratas på bästa sätt och att vi kontinuerligt ska återkoppla vad som händer med olika förslag. En del större förslag leder till att vi bildar arbetsgrupper, till exempel för digitalt utanförskap och mentorskap.

Kontakt

David Bergström, kommunikatör socialförvaltningen
telefon: 042-10 42 62
e-post: david.bergstrom@helsingborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *