Gemensam utvecklingsgrupp

Gemensam utvecklingsgrupp är en samlingspunkt för oss som vill utveckla socialt arbete i Helsingborg tillsammans. Här tar vi upp olika teman av gemensamt intresse och rapporterar från våra projekt och arbetsgrupper.

Varför?

Gruppen är mittpunkten i socialförvaltningens satsning på att öka delaktighet och inflytande för invånare i utvecklingen av verksamheten. Här tar vi upp aktuella teman och nya förslag för att undersöka vad som går att göra och vilka som är intresserade av att samverka i olika projekt och arbetsgrupper.

Vilka deltar?

I den gemensamma utvecklingsgruppen möts medarbetare från socialförvaltningen och andra intresserade förvaltningar och myndigheter tillsammans med medlemmar/representanter från brukarorganisationer och andra personer med brukarerfarenhet.

Gruppen är öppen för alla som vill delta i ett konstruktivt samtal och du behöver inte föranmäla dig eller binda upp dig. Du är välkommen att komma och lyssna om du är nyfiken!

Var?

Gemensam utvecklingsgrupp brukar träffas i Fontänhuset Helsingborgs lokaler på Norra Strandgatan 8.

Från och med 20 april 2020 och tills vidare testar vi att ha våra möten som Teamsmöten, för att minska spridningen av covid-19. Gå med i vår Facebookgrupp Utveckling av socialt arbete i Helsingborg och håll utkik!

Kommande möten hösten 2021

Vi träffas tredje måndagen i månaden, klockan 13:30-15:30. Så här ser schemat ut under hösten 2021:

  • 20 september – om metodtest av brukarintervjuer för mål och nytta
  • 18 oktober – tema ej klart
  • 15 november – tema ej klart
  • 20 december – tema ej klart

Skicka gärna in förslag på teman inför hösten till david.bergstrom@helsingborg.se.

Vad händer med förslagen?

De konkreta förslagen som kommer fram i gruppen förs vidare i socialförvaltningen och övriga berörda förvaltningar i staden för att undersöka om de kan leda till förändringar.

Ambitionen är att idéer ska tillvaratas på bästa sätt och att vi kontinuerligt ska återkoppla vad som händer med olika förslag. En del större förslag leder till att vi bildar arbetsgrupper, till exempel för digitalt utanförskap och mentorskap.

Kontakt

David Bergström, kommunikatör socialförvaltningen
telefon: 042-10 42 62
e-post: david.bergstrom@helsingborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *