Skåneveckan 2017: Tidiga tecken – första hjälpen
Helsingborgs stads arrangemang under Skåneveckan för psykisk hälsa 2017 kommer att äga rum onsdagen den 11 oktober på Dunkers kulturhus och ha temat ”Tidiga tecken – första hjälpen”. Föreläser gör Sanna Ryd och Malin Jensen. Det blir också mingel med experter och frivilligorganisationer och frågepanel.
Om dagen: Hur kan du upptäcka och förebygga psykisk ohälsa i ett tidigt skede? Vad kan du göra själv? Vad kan du göra som anhörig, vän, kollega, lärare och omsorgspersonal? Dagen är särskilt riktad till dig som är ungdom eller möter ungdomar i ditt yrke.
Tid: 11 oktober, klockan 08:30-12:30
Plats: Dunkers kulturhus (stora salen)
Anmälan: Förmiddagen är gratis och öppen för alla, men antal platser begränsade. Anmäl dig därför senast den 27 september till david.bergstrom@helsingborg.se eller via formuläret nedan. Därefter i mån av plats.
Föreläsarna
Sanna Ryd är beteendevetare med inriktning på neuropsykologi.
Visste du att du kan förbättra din koncentrationsförmåga och uppmärksamhet? Med övningar som ökar ditt fokus kan du även minska din stressnivå, öka ditt välbefinnande och din prestationsförmåga. Sanna Ryd är beteendevetare med en master i strategisk kommunikation och är även utbildad yoga- och mindfulnesslärare. Med ett helhetsperspektiv på människan kan hon omvandla ämnen som neurovetenskap och mindfulness till effektiva redskap som du kan använda till att förbättra din vardag. Läs mer om Sanna här.
Malin Jensen är arbetsmiljökonsult och Hjärnkollambassadör.
Attityder är så nära kopplat till våra känslor och attitydförändringsarbete måste därför innehålla just känslor och djup förståelse. Det är därför alla föreläsare i den nationella kampanjen Hjärnkoll har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Föreläsningen ”Sveriges vanligaste psykfall” är en personlig berättelse om att leva med psykisk ohälsa. Utifrån egna erfarenheter, intimt och med glimten i ögat utmanar Malin Jensen, i rollen som attitydambassadör i kampanjen Hjärnkoll, våra attityder och föreställningar. Läs mer om Malin här.
Vad är Skåneveckan?
I oktober 2010 hölls för första gången Skåneveckan för psykisk hälsa. Sedan dess har den växt sig större för varje år. 2017 års vecka pågår 9-15 oktober. Det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Skåneveckan 2017 samordnas av Region Skåne, Studieförbundet Vuxenskolan och Hjärnkoll Skåne. Arrangörerna är allt i från privatpersoner och brukarföreningar till kommuner och privata arbetsgivare. Du kan läsa mer om Skåneveckan här.
[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]
Flyers för Tidiga tecken – första hjälpen (A5, pdf), fri att använda
Flyer för Tidiga tecken – första hjälpen (A4, pdf), fri att använda