Formeringsresan

Socialförvaltningen genomför just nu en förändringsprocess. Tillsammans med medarbetare, helsingborgare och personer från andra myndigheter tar vi reda på hur förvaltningen kan skapa och ge lättillgängliga sociala tjänster för stadens invånare. Målet är att bli en mer invånarvänlig socialtjänst där vi vill bli bättre på att verka för dem vi finns till för. 

Uppdraget att leda processen ligger hos Jessica Granquist, som är framtidsledare och tf Socialdirektör. Utvecklingsenheten och Sensus studieförbund har bland annat genomfört tre workshops som ägt rum på Tryckeriet. Över 100 deltagare har under dessa workshops varit med och bidragit med kloka tankar och idéer för hur framtidens socialtjänst ska se ut. Alla dessa tankar och idéer kokas ihop till en ny framtida organisationsform som ska möjliggöra sociala tjänster. Tack till alla er som varit med och engagerat er hittills i processen.

Nu har vi samskapat ett förslag till framtidens sociala tjänster som du kan läsa mer om här. 

På den här sidan kan du som vill veta mer om formeringsresan ta del av information om processen. Vi har samlat material från de olika workshopen och beskrivit hur vi gått tillväga. Du får även möjlighet att se vilka som varit med i planeringsteamet och kärnteamet. Vi kommer att uppdatera sidan löpande under arbetets gång.
För ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss.

Kontakt

Amanda Ricketts, Utvecklare socialförvaltningen
Telefon: 073-1445636
E-post: amanda.ricketts@helsingborg.se

Hampus Edström, Tjänstedesigner socialförvaltningen
Telefon: 042- 106833
E-post: hampus.edstrom@helsingborg.se