Vill du gå i någon annans skor?

Genom Walk in my shoes får människor mötas och berätta varandras berättelser. Det ska sedan bli till en föreställning på stadsteatern. Nu söker vi deltagare.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Walk in my shoes är ett berättarprojekt om upplevd ensamhet, för att skapa möten mellan personer från olika bakgrunder och i olika åldrar.

Vi söker dig som är 18 år eller äldre och som har egen erfarenhet av ofrivillig ensamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd från socialförvaltningen eller vård- och omsorgsförvaltningen.
Du har ett intresse av att möta människor du annars aldrig skulle ha mött. Ni kommer berätta om er själva och byta historier och erfarenheter med varandra.

Att få sin egen berättelse återberättad av någon, som gör den till sin egen, är en stark upplevelse som öppnar nya perspektiv.

Skapa en föreställning

Tillsammans med en regissör och en samtalsterapeut skapar deltagarna sedan en föreställning som helt och hållet bygger på berättarnas uttryck och förmågor. Föreställningen kommer att spelas i december 2021 på Helsingborgs stadsteater och Tryckeriet.

Under augusti till december 2021 möts gruppen ungefär 2-3 tillfällen i veckan och det kan vara både kvälls- och dagtid. Det är viktigt att du vill och kan delta i hela processen. Det är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper. Vi gör ett urval av deltagare genom intervjuer.
Läs mer på: facebook.com/walkinmyshoes2021

Vi har en digital informationsträff den 23 juni klockan 15.00: https://vardochomsorg.helsingborgsstad.website/senior/kulturella-upplevelser/traffpunkter/ Du behöver inte föranmäla dig till informationsträffen.

Anmäl dig senast 9 juli

Socialförvaltningen: pernilla.kvist@helsingborg.se, telefon: 0702-10 69 46
Vård- och omsorgsförvaltningen: madelene.lindqvist@helsingborg.se, telefon: 0702-10 48 26

Bakgrund till Walk in my shoes

Walk in my shoes är ett samarbete mellan Helsingborgs stad och SPECT scenkonst, med stöd av Kulturrådet, Kulturskåne samt Helsingborgs stadsteater, för att både låta teatern vara med för att motverka sociala problem samt göra kultur mer tillgänglig och meningsfull för invånarna.

Avbryt

Lämna en kommentar