Akutplatser för hemlösa

Det har varit oklart vad som gäller för Helsingborgs stads akutplatser för hemlösa när temperaturen har fallit den senaste tiden och därför vill vi förtydliga att det finns extra akutplatser om du vänder dig till Fenix.

I den kyla som råder har stödboendeenheten öppnat upp extra akutplatser för stadens hemlösa. Om du inte har någonstans att ta vägen över natten ska du ta dig till Fenix (Gåsebäcksvägen 4), där vi har bemannat upp med extra personal.

Är det fullt på Fenix kommer vi att öppna extra sängplatser i källaren på Kronan och ordna transport dit. Där kommer i så fall att finnas extra personal.

Vi har också två uppsökande boendehandläggare som kör runt under dagtid och erbjuder sig att skjutsa hemlösa till akutplatserna på Fenix.

Du får stanna på boendet även under dagen. Samtliga nattgäster serveras kvällsmat och frukost.

Akutplatserna är främst till för hemlösa som tillhör socialförvaltningens målgrupper. När det gäller till exempel EU-migranter är det staden centralt som fattar beslut om akutplatser.

Även i normala väderförhållanden finns det akutplatser på Fenix, dit du kan söka dig samma kväll. När efterfrågan ökar vid hårt väder öppnar vi upp extraplatser och när vädret blir mildare brukar efterfrågan avta igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *