Akutplatser för hemlösa

Det har varit oklart vad som gäller för Helsingborgs stads akutplatser för hemlösa när temperaturen har fallit den senaste tiden och därför vill vi förtydliga att det finns extra akutplatser om du vänder dig till Fenix.

OBS, artikel från 2018! Behöver du stöd?

Öppnasoc är en sida för utvecklingsarbete och fördjupad information om hur socialförvaltningen i Helsingborg arbetar. Om du söker stöd hos socialförvaltningen är det i första hand helsingborg.se som är vägen in.

Kontakta socialförvaltningens mottagning eller socialjour.

Kontakta våra råd- och stödkoordinatorer.

I den kyla som råder har stödboendeenheten öppnat upp extra akutplatser för stadens hemlösa. Om du inte har någonstans att ta vägen över natten ska du ta dig till Fenix (Gåsebäcksvägen 4), där vi har bemannat upp med extra personal.

Är det fullt på Fenix kommer vi att öppna extra sängplatser i källaren på Kronan och ordna transport dit. Där kommer i så fall att finnas extra personal.

Vi har också två uppsökande boendehandläggare som kör runt under dagtid och erbjuder sig att skjutsa hemlösa till akutplatserna på Fenix.

Du får stanna på boendet även under dagen. Samtliga nattgäster serveras kvällsmat och frukost.

Akutplatserna är främst till för hemlösa som tillhör socialförvaltningens målgrupper. När det gäller till exempel EU-migranter är det staden centralt som fattar beslut om akutplatser.

Även i normala väderförhållanden finns det akutplatser på Fenix, dit du kan söka dig samma kväll. När efterfrågan ökar vid hårt väder öppnar vi upp extraplatser och när vädret blir mildare brukar efterfrågan avta igen.

Avbryt

Lämna en kommentar

David Bergström
David Bergström
sedan

Hej Jonna! Du kan kontakta Petra Nilsson, sektionschef på stödboendeenheten: Petra.Nilsson@helsingborg.se Med vänliga hälsningar /David, kommunikatör socialförvaltningen

David Bergström
David Bergström
sedan

Hej Tony! Den här artikeln är fem år gammal. Om du är hemlös på grund av beroende och/eller psykisk ohälsa kan du kontakta socialförvaltningens mottagning, telefon: 042-10 64 56, eller våra uppsökande boendehandläggare. De senare når du till exempel genom av någon av de föreningar som ger stöd till hemlösa: Ria - Hela människan, Pingstkyrkan/LP, Hemlösas hus eller Värmestugan. Vi har också råd- och stödkoordinatorer, som du kan fråga om hjälp för att hitta rätt: https://helsingborg.se/omsorg-och-stod/behover-du-hjalp-eller-rad/ Söker du akut boende för natten kan du vända dig till Fenix, Gåsebäcksvägen 4. Är du hemlös av ekonomiska skäl är det arbetsmarknadsförvaltningen du ska prata med i första hand: https://helsingborg.se/omsorg-och-stod/socialt-och-ekonomiskt-stod/ Med vänliga hälsningar /David, kommunikatör