Boka in Skåneveckan för psykisk hälsa 11 oktober – Balans i livet

Som traditionen bjuder kommer Helsingborgs stads arrangemang under Skåneveckan för psykisk hälsa äga rum den 11 oktober. Då kommer vi att ha en heldag på Dunkers med titeln Balans i livet, där förmiddagen ägnas åt ungdomars psykiska hälsa och eftermiddagen åt äldres psykiska hälsa. Båda arrangemangen är öppna för alla och gratis.

När?

Fredagen den 11 oktober, klockan 08:30-15:00.

Var?

Dunkers kulturhus, stora salen

Program

Se det fullständiga programmet.

Alexander Siotis är läkare och grundare av Hälsoronden
Hälsoronden är en interaktiv föreläsning om hälsa, sjukdom och hur du hittar rätt i vårddjungeln. Alexander fick priset som Årets samhällsinnovatör 2017 i Helsingborg, för sitt arbete med Hälsoronden. Läs mer om Hälsoronden.

Ebba Hyltmark bor i Landskrona och går i gymnasiet i Lund. Hon debuterade som författare 2018 med den hyllade ungdomsboken Alla suger och det är ingens fel som handlar om Lis svåra och modiga kliv från barndom till ung vuxen. I maj 2019 kom hennes nya bok Jag kan nästan känna solen. Läs mer om Ebba Hyltmark.

Boost by Zquad (Lotta Holm och Helen Izzeddine) berättar om sina erfarenheter av ett projekt under 2018 för att arrangera föreläsningar och workshops med fokus på psykisk ohälsa och träning. Målgruppen var tjejer mellan 15 och 17 år. Boost by Zquads syfte var att diskutera aktuella ämnen för unga som är tabubelagda, så som gemenskap, sex och relationer, träning och hälsa och framtid. Läs mer om Boost by Zquad.

Dessutom paneldiskussion med ungdomar.

Eftermiddag:

Jill Taube är läkare, föreläsare, författare och dansinstruktör. Hon vill bidra till ökad psykisk hälsa, bland annat genom att lyfta det friska även hos den som är sjuk. I föreläsningen När dansen vänder livet berättar hon hur dans har gett människor tillbaka meningen med livet, skapat nätverk, gett tillträde till gemenskap eller på annat sätt verkligen betytt något. Läs mer om Jill Taube.

Anmälan

Föranmälan krävs. Du anmäler dig genom formuläret nedan senast den 4 oktober.

Vad är Skåneveckan?

Skåneveckan för psykisk hälsa startade i oktober 2010. Sedan dess har den växt sig större för varje år. 2019 års vecka pågår 7-13 oktober. Det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Skåneveckan samordnas av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Arrangörerna är allt i från privatpersoner och brukarföreningar till kommuner och privata arbetsgivare. Du kan läsa mer om Skåneveckan här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *