Brottsofferdagen 2020

Den 21 februari är det den internationella brottsofferdagen. I år bjuder brottsjouren in till föreläsning där expert Angela Beausang och barnkonsulent Emma Fagerstrand talar om ämnen som rör temat.

Angela Beausang har suttit som expert i det Nationella Rådet för Kvinnofrid men och i olika utredningar för regeringen. Hon var med att bilda WAVE (Women against Violence Europe – en sammanslagning av kvinnojourer i Europa) och har föreläst för Europarådet och EU. Nationell och internationell expert på mäns våld mot kvinnor. Praktisk erfarenhet där hon startade som ideell jourkvinna till att starta Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige, till att senare bli vald till ordförande för organisationen.

Emma Fagerstrand är barnkonsulent och har arbetat som handläggare och chef i en kommun med ansvar för frågor om integration, barnrätt och demokrati. Hon har arbetat med folkbildning, varit gymnasielärare, och drivit projekt för metodutveckling i samarbete mellan ideella föreningar och offentliga verksamheter. Emma Fagerstrand är aktuell med boken Så blir barnkonventionen konkret – tolv nycklar till ett strategiskt barnrättsarbete.

  • Tid: fredagen 21 februari, klockan 9.00–13.00
  • Plats: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, 252 24 Helsingborg
  • Anmälan senast 15 februari: info@helsingborg.boj.se eller på telefon: 042-284200
  • Kostnad: kostnadsfritt
  • Arrangör: Brottsofferjouren i Helsingborg med stöd av Brottsoffermyndigheten

Schema för program hittar du i PDF – Brottsofferdagen 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *