Christer fick en nystart med konsten

Torsdagen den 29 augusti kommer konstnären Christer Blomberg att ha vernissage på socialförvaltningens konferensavdelning på Bredgatan 17. Utställningen finns sedan kvar till 24 september. Bengt Nilsson har pratat med Christer om hans konst och liv.

Christer Blomberg satt på sitt rum och målade när några från personalen på Maria Sol kom in. Personalen var fascinerade av hans målningar och undrade vad han gjorde med alstren? Just för tillfället stod verken lite var stans i rummet. Detta blev en nystart för Christer Blomberg, 75 år.

Nu bjuder han in till vernissage på Bredgatan 17 (konferensavdelningen, våning 5) den 29 augusti mellan klockan 14:15-16:30, för att ta del av Christer Blombergs alster (långt ifrån alla).

Följde sin bror

Redan som liten tyckte Christer om att måla. Christers äldre bror Lennart gick före i tecknarbranschen och jobbade bland annat som reklamtecknare. Beundran över brodern är tydlig och har blivit en form av drivkraft. Andra inspirationskällor är Monet, Picasso och Anders Zorn, med sina rojalistiska och surrealistiska målningar.

Vid 20-årsåldern gick Christer en utbildning där han fick högsta betyg i teckning, vilket fick självkänslan att växa. Och tron på att en försörjning var möjlig, blev en ny drivkraft.

Christer har fått en diagnos, bipolär, och beskriver sin inspiration som att den går i vågor.

Idag målar Christer bland annat porträtt men även efter beställning och har sålt cirka 200 verk.

Välkomna!

(Text och bild: Bengt Nilsson)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *