Corner – sysselsättning har öppnat

Corner är en ny sysselsättning för personer med missbruk och psykisk ohälsa som Pingstkyrkan  har startat på Gåsebäck, som en del av det sociala arbetet "Ett hjärta för andra". Vår invånarreporter Sandra Linderos har besökt verksamheten.

Corner öppnade sina dörrar den 19 april och är till för alla som vill göra en förändring i sitt liv och komma vidare. Ansvariga för sysselsättningen är pingstkyrkans pastor Gustaf Nyström och LP-verksamhetens verksamhetsansvariga Renée Dahl.

Jag träffade Renée Dahl efter att Corner haft öppet i två veckor.

Hur kom idén till sysselsättningen fram?

– Corner kom till efter en dialog med besökarna som kommer till LP-kontakten, socialtjänsten och bostad först, där alla märkt och sett ett ökat behov av en meningsfull sysselsättningen.

Vem är Corner till för?

– Corner är till för dig som vill ha en förändring i livet och komma ut ur ditt ekorrhjul. Det kan vara att du på grund av psykisk ohälsa inte kunnat arbeta på några år, eller att du hamnat snett i livet på olika sätt och kanske aldrig arbetat tidigare men vill komma igång nu, det kan även vara så att du helt enkelt inte vet vad du vill göra i framtiden och kanske behöver hjälp på traven för att komma framåt. Oavsett din anledning är Corner till för dig.

Hur fungerar det?

– Du börjar med två prova på veckor där du får prova de olika områdena för att se om det är något du vill fortsätta med, sedan har vi ett inskrivningssamtal där vi pratar om mål och syfte med din tid på sysselsättningen. Du blir tilldelad en kontaktperson som hjälper och stöttar dig så att du når dina mål. Känner du att du vill prova på så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Hur har du upplevt dessa två veckorna?

– Det har funnits en vilja till förändring bland våra deltagare. Idéer om vad man vill hitta på har kommit mer och mer under tiden deltagarna har varit här. Man ser att de som varit här verkligen vill framåt i livet och de känner en glädje att kunna vara med i en gemenskap och att ha något meningsfullt att göra i sin vardag.

Sysselsättningen började med en utegrupp som börjat göra fint på Gåsebäck och en kreativ grupp men har under dessa två veckor utökat med fler grupper, allt efter idéer från deltagarna kommit fram. Det startades till exempel en trägrupp där man började bygga insektshotell och fågelholkar, som Corner fått möjlighet att sälja på Pingstkyrkans secondhandbutik på Gåsebäck.

– Om du vill stötta Corners arbete kan du gå dit och fynda ett av deras verk. Men framför allt är just du välkommen att kontakta mig om du känner att Corner sysselsättning hade varit något för dig. Alla är välkomna!, avslutar Renée Dahl.

TEXT OCH BILD: Sandra Linderos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *