Projektet Digitalt utanförskap finns nu på Carnot dagcenter

Behöver du digitalt stöd? Då kan du få hjälp av bland annat instruktören Rickard som arbetar för att öka den digitala kompetensen. Målet är att skapa förutsättningar för att samtliga invånare i Helsingborgs stad ska kunna ta del av samhällsutvecklingen och vara en del i ett demokratiskt samhälle.

Digitalt utanförskap drivs av kamratföreningen G7 och befinner sig på Carnot dagcenter under måndagar mellan 14-16 och på stadsbiblioteket på onsdagseftermiddagar. Där finns de till för alla helsingborgare och hjälper till med bland annat BankID, sociala medier och installation av telefoner. I framtiden hoppas de på att hitta en lokal närmre centrum för att kunna vara tillgängliga för allt fler och oftare.

Just nu är de tre instruktörer som arbetar för att motverka digitalt utanförskap. Projektet bygger på konceptet brukare lär brukare, det vill säga att personer med egen erfarenhet av socialförvaltningens tjänster och som har digital kompetens delar med sig av sin kunskap till de som befinner sig i ett digitalt utanförskap. De hoppas på att bli fler instruktörer och deras ambition är att skapa nyfikenhet. Förhoppningsvis kommer det generera ny arbetskraft så fler kan hålla i lektioner.

Instruktören Rickard

Kontakt

Har du några frågor och vill veta mer?
Då är du varmt välkommen att kontakta:
foreningg7@hotmail.com

Adress

Carnot dagcenter: Norra Ljunggatan 3 i Helsingborg
Stadsbibliotetket: Bollbrogatan 1 i Helsingborg

Avbryt

Lämna en kommentar