Emelie Erixon är ny socialdirektör i Helsingborg

Emelie Erixon blir ny socialdirektör i Helsingborg. Emelie har en bred erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt som chef i ledande befattning. Hon kommer närmast från arbetet som förvaltningschef för socialförvaltningen i Åre kommun.

– Jag är både glad och ödmjuk inför uppgiften att bli Helsingborgs socialdirektör. Det ska bli inspirerande att ta vid det goda arbete som jag vet att ni gjort hittills på socialförvaltningen och i staden kring allt från Bostad Först till att digitalisera handläggning på förvaltningen. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegor och medarbetare ta vidare detta goda arbete, säger Emelie Erixon.
– Det är glädjande att rekryteringsgrupperna var helt eniga i valet av Emelie. Hon har den långa erfarenhet och samtidigt nytänkande som vi behöver på förvaltningen. Vi hälsar henne varmt välkommen till Helsingborgs stad, säger Samuel Lilja (M), ordförande i socialnämnden i Helsingborg.
– Emelie har lyft att hon gärna vill vara med och bidra till att socialförvaltningens spännande utvecklingsresa kan fortsätta med full kraft. Tillsammans med medarbetarna på förvaltningen får hon också en viktig roll i vårt gemensamma arbete att bygga den smarta och hållbara staden, säger Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad.
Emelie Erixon börjar sin tjänst den 15 oktober. Hon efterträder Dinah Åbinger som då går i pension.

 • Arne Sveddberg

  Grattis Helsingborgs skattebetalare! Nu får ni mindre för era skattepengar. Läs gärna länken.
  Finns mer i dagens tidning.
  https://jamtlandstidning.se/kaos-pa-socialkontoret-i-are/

 • Emelie Erixon

  Jag har under mina yrkesverksamma år alltid arbetet för att leda tillsammans med andra. En viktig del i mitt arbete är att våga testa nya vägar och med medarbetares hjälp våga testa nytt. För att vi ska kunna möta de utmaningar som finns inom socialförvaltningen behöver vi innovation. Ett uppdrag som omfattar hela kommunen och inom mitt tidigare ansvarsområde.

  De artiklar som har förekommit i tidningar i mina gamla hemtrakter visar på att jag och mina medarbetare har ett uppdrag att driva förändring. Det är inte alla som tycker om det. Det är min övertygelse att vi måste våga utmana gamla traditioner och arbetssätt för att hitta nya lösningar och vägar fram. Våra invånare förväntar sig en organisation som är i tiden och kan erbjuda bra välfärdstjänster.

  Jag ser mycket fram emot att nu kliva in i Helsingborg och tillsammans med kollegor och medarbetare på socialförvaltningen arbeta vidare med arbetet att ge ännu bättre service och kvalité i våra möten med invånare och brukare.

  Emelie Erixon

 • Arne Sveddberg

  Istället för att stapla tomma floskler på varandra tror jag Årekommuns skattebetalare är mer intresserad av svar på de befogade frågor som ställs i den artikelserie som Jämtlands tidning (JT) håller på med just nu. Helt enkelt konkreta svar på frågorna:
  1 Vad det så kallade kvalitetsteamet kostar skattebetalarna? (Trots att kommunen har sparbeting på kärnverksamheten)
  2. Varför du säger till JT att det inte nyanställts personer (för höga löner) till kvalitetsteamet trots att JT:s granskning visar att så är fallet?
  3. Varför det till det av dig inrättade kvalitetsteamet anställs en person som är folkbokförd hos dig?
  4. Vilket politiskt beslut eller lagkrav ligger till grund för kvalitetsteamet? Enligt JT sköttes de lagstadgade delarna av kommunen redan innan.
  5. Till sist nämn i vart fall två konkreta åtgärder ni kommit fram till som gagnat skattebetalarna under de år kvalitetsteamet funnits?

  N’arne

 • David Bergström

  Hej Arne!

  Svar från Emelie Erixon:

  ”I Åre har det varit ett prioriterat mål för förvaltningen att arbeta med innovation och utveckling. Detta har varit förankrat hos både förvaltningsledning och den politiska nämnden. Jag har arbetat utifrån den utvecklingsplan och de mål som politiken i Åre satt upp. För fler frågor hänvisar jag till Åre kommuns kommunchef.”

  Se också svar från Åre kommun om granskningen:
  https://are.se/aktuellt/4452-med-anledning-av-rapporteringen-i-jamtlands-tidning

  Med vänliga hälsningar
  /David, kommunikatör

 • Arne Sveddberg

  Jaha, inga svar alltså?
  Det är märkligt att vissa, av skattebetalarna anställda tjänstemän, dvs de som ska arbeta för medborgarna vägrar svara på medias och kommunmedborgares frågor. Än värre är det när det är fråga om personer i chefsställning. De har stort ansvar men också bra betalt för det ansvaret.
  Hursomhelst, Jämtlands tidning har nya artiklar.
  https://jamtlandstidning.se/medarbetare-koptes-ut-for-over-fem-miljoner-kronor/

  • David Bergström

   Hej Arne!

   För med detaljerade svar om vad som rör Åre kommun, får jag hänvisa till Åre kommun. Har du frågor som rör socialförvaltningen i Helsingborgs stad är du välkommen att ställa dem här.

   Med vänliga hälsningar
   /David

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *