Emelie Erixon är ny socialdirektör i Helsingborg

Emelie Erixon blir ny socialdirektör i Helsingborg. Emelie har en bred erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt som chef i ledande befattning. Hon kommer närmast från arbetet som förvaltningschef för socialförvaltningen i Åre kommun.

– Jag är både glad och ödmjuk inför uppgiften att bli Helsingborgs socialdirektör. Det ska bli inspirerande att ta vid det goda arbete som jag vet att ni gjort hittills på socialförvaltningen och i staden kring allt från Bostad Först till att digitalisera handläggning på förvaltningen. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegor och medarbetare ta vidare detta goda arbete, säger Emelie Erixon.
– Det är glädjande att rekryteringsgrupperna var helt eniga i valet av Emelie. Hon har den långa erfarenhet och samtidigt nytänkande som vi behöver på förvaltningen. Vi hälsar henne varmt välkommen till Helsingborgs stad, säger Samuel Lilja (M), ordförande i socialnämnden i Helsingborg.
– Emelie har lyft att hon gärna vill vara med och bidra till att socialförvaltningens spännande utvecklingsresa kan fortsätta med full kraft. Tillsammans med medarbetarna på förvaltningen får hon också en viktig roll i vårt gemensamma arbete att bygga den smarta och hållbara staden, säger Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad.
Emelie Erixon börjar sin tjänst den 15 oktober. Hon efterträder Dinah Åbinger som då går i pension.

 • Arne Sveddberg

  Grattis Helsingborgs skattebetalare! Nu får ni mindre för era skattepengar. Läs gärna länken.
  Finns mer i dagens tidning.
  https://jamtlandstidning.se/kaos-pa-socialkontoret-i-are/

 • Emelie Erixon

  Jag har under mina yrkesverksamma år alltid arbetet för att leda tillsammans med andra. En viktig del i mitt arbete är att våga testa nya vägar och med medarbetares hjälp våga testa nytt. För att vi ska kunna möta de utmaningar som finns inom socialförvaltningen behöver vi innovation. Ett uppdrag som omfattar hela kommunen och inom mitt tidigare ansvarsområde.

  De artiklar som har förekommit i tidningar i mina gamla hemtrakter visar på att jag och mina medarbetare har ett uppdrag att driva förändring. Det är inte alla som tycker om det. Det är min övertygelse att vi måste våga utmana gamla traditioner och arbetssätt för att hitta nya lösningar och vägar fram. Våra invånare förväntar sig en organisation som är i tiden och kan erbjuda bra välfärdstjänster.

  Jag ser mycket fram emot att nu kliva in i Helsingborg och tillsammans med kollegor och medarbetare på socialförvaltningen arbeta vidare med arbetet att ge ännu bättre service och kvalité i våra möten med invånare och brukare.

  Emelie Erixon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *