En bra plats – anhörigstöd på nätet

Att träffa andra som upplever liknande känslor av förlust och frustration, men också av hopp och glädje, gör det lättare att vara anhörig. Men ibland kan det vara svårt att hitta tid och möjlighet att komma iväg till träffar och informationstillfällen. Genom den digitala tjänsten En bra plats kan du få information, råd och tips, samt få kontakt med andra anhöriga i liknande situation när det passar dig.

Nätverket består av anhöriga i åldrarna 16-94 år med närstående som är spridda över 160 diagnoser. Du kan söka kontakt med andra anhöriga både efter andra deltagares ålder och på din närståendes diagnos/funktionsnedsättning. Nätverket är nationellt, slutet och det är möjligt att vara anonym. Förutom möjligheten att nätverka med andra anhöriga får du via En bra plats också möjligt att ta del av lättillgänglig information, forskning och fakta, både i text och i korta filmer. Du får också information om relevant stöd som finns i din närhet.

Du kan registrera dig direkt på enbraplats.se. Om du bor någon annanstans, men har din närstående i Helsingborg kan du skicka e-post till anhorigstod@helsingborg.se för att få inloggning till tjänsten. Som anhörig är det kostnadsfritt att vara med i En bra plats.

Läs mer på enbraplats.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *