Gå stadsvandring (walk and talk) om vägen från missbruk till arbete

Vad behöver staden erbjuda för att skapa motivation och stöd för att individer ska ta steget mot nykterhet och självständig försörjning? Under H22 City Expo kan du gå en promenad med personer med egen brukarerfarenhet, se staden ur ett annat perspektiv och samtala om hindren och möjligheterna för socialt utsatta att återvända till samhällsgemenskapen.

Promenaderna går antingen på Söder (Gåsebäck-Söder-Oceanhamnen, med avslutning på Skaparverkstad) eller i Centrum (start på Knutpunkten och avslut på Fontänhuset) och du väljer själv vilken av turerna du vill ta. Starttider är klockan 10.00 eller 14.00, måndagar, onsdagar och fredagar alla veckor under stadsmässan H22 City Expo (30 maj-3 juli). Promenaden är runt två kilometer lång, med flera stopp längs vägen och tar cirka två timmar. Vi bjuder på lättare fika.

Promenaderna vänder sig till dig som är arbetsgivare, företagare, offentlig chef, politiker, aktiv i en frivilligorganisation eller på annat sätt är engagerad i att skapa social inkludering och vägar tillbaka in i samhället. Detta som en del i stadens satsning på Jobb först för personer med missbruk.

– Det är så lätt att fastna i sina egna rutiner, sin egen trygga värld att man lätt blir ”fartblind”.
Gå en stadsvandring med en guide för dagen som inte alltid levt som du. Upptäck staden från ett nytt perspektiv och tänk… Kan JAG göra skillnad?, säger Bo Pettersson från Kamratföreningen G7.

Några röster från guiderna:

  • ”Vi gör det för att visa staden ur vår synvinkel.”
  • ”En ärlig och oborstad rundtur med och bland människor som levt/lever i utanförskap.”
  • ”Det kan vara svårt att förstå hur samhället ser ut från missbrukarens synvinkel. Exempelvis kan drogerna lindra verkligheten.”

Arrangör är Kamratföreningen G7, i samarbete med LP/Pingstkyrkan, Verdandi Söder, Fontänhuset Helsingborg, 107:an, Länkarna, Café Ria – Hela människan och socialförvaltningen.

Läs mer om stadsvandringarna och anmäl dig på h22cityexpo.se.

Kom på vårt panelsamtal om Jobb först 30 juni i Slottshagen.

Avbryt

Lämna en kommentar