Hjultomten kommer med sysselsättning

Bengt Nilsson har gjort en tomte av gamla skrotcyklar, för att uppmärksamma behovet av sysselsättning för personer med beroendeproblematik. Nu tänder han upp skapelsen vid gamla brandstationen på Gåsebäck.

För att uppmärksamma behovet av sysselsättning för personer med beroendeproblematik har Bengt Nilsson tagit initiativ till att bygga en tomte av gamla cyklar. Tomten är nu klar och kommer att stå och lysa på en container vid gamla brandstationen på Gåsebäck under julhelgerna.

Där har Bengt tillsammans med Hemlösas hus öppnat en cykelverkstad i källaren, som är öppen för den som vill hjälpa till att återvinna skrotcyklar.

– Men vi söker efter en bättre lokal för verkstaden, då den nuvarande är trång och saknar toalett och rinnande vatten, berättar Bengt.

Tanken är att det ska vara en lågtröskelsysselsättning för personer med beroendeproblematik.

– Det handlar om att känna sig sedd och accepterad som du är. Att ha något alternativ att gå till, för att komma bort från missbruket.

Bengt fått med sig en handfull personer från Hemlösas hus för att hjälpa till med tomten.

– Ibland är det svårt att motivera dem, men när de väl kommer hit förstår de att det verkligen är på riktigt och vill hjälpa till. Jag hoppas att den färdiga tomten ska kunna motivera fler att komma framöver, när de ser vad vi kan göra tillsammans.

Resultatet är ett konstverk som lyser upp i den gråa decemberkvällen. Han hade egentligen velat ha den på brandstationens tak från början, men det var svårt att få tag i en kranbil för ändamålet.

– Det är synd att den står lite i skymundan, där inte så många får se den, men det får vi åtgärda till nästa år, menar Bengt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *