”Hur ska jag orka?” – föreläsning för anhöriga

Vård- och omsorgsförvaltningen bjuder in till föreläsning för anhöriga på stadsbiblioteket den 29 november.

Vad gör du när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda? En föreläsning om att dela erfarenheter, hitta förhållningssätt och acceptans för det som inte går att förändra.

Lars Björklund är själavårdare och kaplan på Sigtunastiftelsen. Lars har under många år arbetat med sjuka människor och anhöriga till de drabbade. Det här arbetet och tidigare arbete som sjukhuspräst, har inneburit att han dagligen har kommit i kontakt med människors rädslor, utsatthet, drömmar, skam- och skuldkänslor, glädjeämnen och vilja till såväl närhet som till försoning.

Alla möten, och icke desto mindre samtal, har inspirerat Lars Björklund till att skriva flera böcker, bland annat ”Modet att ingenting göra” och ”Hur ska jag orka?”. Vid föreläsningen bjuder anhörigstödet även in till en samtalsserie för anhöriga, som tar avstamp i boken ”Hur ska jag orka?”.

Var? Helsingborgs stadsbibliotek, hörsalen, plan 2

När? Torsdagen den 29 november, klockan 17:00-18:30

Anmälan: anmäl dig via e-post till anhorigstod@helsingborg.se eller ring kontaktcenter på telefon 042-10 50 00. Fri entré.

Arrangör: vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborg stad

Broschyr om anhörigstöd i Helsingborgs stad med program för hösten 2018 (pdf)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *