Inbjudan föreläsning: Botten upp – så tar vi delaktighet och brukarinflytande på allvar

Per Skålén
Per Skålén

Hur kan vi utveckla socialförvaltningens arbete med hjälp av innovationsgrupper för brukare och medarbetare? Professor Per Skålén från Centrum för tjänsteforskning kommer till socialförvaltningen 12 februari.

Arbetet med innovationsgrupper är redan på gång inom administrationen och vuxenverksamheten. Satsningen sker i samarbete med Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Nu får vi besök av professor Per Skålén, som ska prata om hur vi kan utveckla verksamheten med nytta för brukare i fokus. Föreläsningen är öppen för brukare och medarbetare på socialförvaltningen, i mån av plats.

”Innovationsgrupper är ett sätt för användare och personal att tillsammans kunna utveckla en verksamhet ”bottom-up”. Det centrala blir då inte att utveckla interna handläggningsprocesser och liknande utan att hitta nya sätt som skapar värde för användaren.”

Vem: Professor Per Skålén, Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet

När: torsdag 12 februari 13:15-16:00

Var: Bredgatan 17, konferensavdelningen, 5:e våningen (516-517)

Anmälan: Till david.bergstrom@helsingborg.se, så snart som möjligt. Först till kvarn!

Vi bjuder på fika.

Om föreläsaren: Per Skålén är professor i företagsekonomi vid CTF – Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet. Hans forskning handlar om tjänsteinnovation, värdeskapande genom tjänster, brukarinvolvering och makt/konflikter i både privata och offentliga tjänsteverksamheter. Han driver bland annat projekt med innovationsgrupper i primärvården.

”Merparten av forskningen betraktar värde som skapat internt i organisationer och mycket av traditionellt innovationsarbete går ut på att trimma de interna processerna. Problemet blir att innovationsarbete inte självklart kommer användarna – de som verksamheten är till för – till nytta.”

”Tjänsteforskningen betraktar värde som skapat av kunder, brukare, patienter och andra användare när de använder en tjänst. Den fokuserar också på flera olika aspekter av värdeskapande, inte bara ekonomiska utan också sociala och kulturella. Det kan till exempel vara att lära sig att leva med sitt psykiska funktionshinder, att öka verksamhetens tillgänglighet eller att möjliggöra social kontakt mellan människor.”

Inbjudan till föreläsningen som pdf.

Avbryt

Lämna en kommentar