Inbjudan till självhjälpsgrupp för anhöriga

Vad gör du när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda? Ibland tror man att man är helt ensam… I januari startar en samtalsgrupp för anhöriga.

Träffarna kommer ta avstamp i boken ”Hur ska jag orka?” skriven av Lars Björklund. Gruppen hålls i form av en självhjälpsgrupp med träffar dagtid en gång i månaden, 10 träffar. Varje träff kommer utgå från ett kapitel i boken.

Vad är självhjälpsgrupper?

Självhjälpsgrupp innebär att få träffa andra i en liknande situation, vilket ofta gör att du mår bättre och kan få stöd och förståelse. De första gångerna gruppen träffas finns en igångsättare med för att ge stöd och för att etablera riktlinjer och förhållningssätt. När igångsättaren avslutat sin medverkan är gruppen deltagarstyrd.

En självhjälpsgrupp bygger på frivillighet där deltagarna delar med sig av sina erfarenheter. Var och en får möjlighet att prata om sin situation, lyssna till andra och tillsammans kan ni ge varandra styrka att gå vidare.

Plats: Träffpunkt Sköldenborg, Hebsackersgatan 6
Tid: onsdag 30 januari klockan 13:30-15:30, därefter sista onsdagen varje månad.

Välkommen med din anmälan till anhorigstod@helsingborg.se eller ring anhörigkonsult Anna Pihlqvist på telefon 042-10 40 44 för vidare information och anmälan.

Vårens program för anhörigstöd (pdf).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *