Intresseanmälan skaparverkstad

Under stadsmässan H22 City Expo (30 maj-3 juli) vill socialförvaltningen öppna en skaparverkstad, där frivilligorganisationer med socialt arbete, verksamheter i staden och enskilda brukare ur våra målgrupper får visa upp sina kreativa skapelser och kompetenser.

Syftet med skaparverkstaden är att visa den många gånger outnyttjade förmåga som finns hos personer i olika former av socialt utanförskap. Här kan vi mötas, samtala och skapa kontakter som kan leda tillbaka till samhällsgemenskapen och ett självständigt liv.

Skaparverkstaden kan också vara en lugn oas i vimlet, där vi bjuder in besökarna att hämta andan och prova på olika former av kreativt skapande tillsammans. Det ska vara en plats där alla känner sig välkomna och delaktiga.

Vill din förening vara med och bemanna skaparverkstaden? Det är ett sätt att visa upp kreativiteten hos era medlemmar, besökare eller deltagare och samtidigt en möjlighet att berätta vad ni som förening/verksamhet gör för att stötta dem.

Vi håller till på Oceangatan 2 (Kämpens lokaler), intill Pixlapiren i Oceanhamnen 30 maj-26 juni. Sista veckan av City Expo (27 juni-3 juli) flyttar vi upp det bästa från skaparverkstaden till socialförvaltningens tältkupol, ”Domen”, i Slottshagen, intill Kärnan.

Kamratföreningen G7 kommer också att arrangera stadsvandringar med politiker och representanter för lokala företag, föreningar och offentliga arbetsgivare som avslutas vid skaparverkstaden.

Det finns möjlighet att bemanna skaparverkstaden en eller flera dagar. Vi utgår från en öppettid klockan 10.00-15.00, med möjlighet till justeringar enligt önskemål.

Skaparverkstaden kommer att ha en kreativ projektledare, som hjälper till att samordna och utforma utställningar och aktiviteter, men det är ni som bemannar era dagar, tillsammans med era medlemmar, besökare eller deltagare.

Skaparverkstaden är en del av vår satsning på Jobb först under H22 City Expo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *