Kallelse till Gemensam utvecklingsgrupp 13 mars

Måndagen den 13 mars är det dags igen för Gemensam utvecklingsgrupp, klockan 13:30. OBS! Då Bryggan har uppstartsvecka för sin verksamhet träffas vi på socialförvaltningen, Bredgatan 17, rum 517!

På agendan

Den här gången blir huvudtemat gemensam föreningslokal?

Fler av våra frivilligorganisationer har behov av lokaler för sin verksamhet och administration. Går det att samverka i lokalsökandet och kanske hitta en gemensam lösning?

Även Fritidsbanken letar lokal. Var ska den ligga, så att så många som möjligt kan ta sig dit?

Andra delen av mötet består av kortare punkter och rapporter från våra olika projekt och arbetsgrupper:

  • Fritidsbanksgruppen har varit på studiebesök i Eslöv, som nyligen har startat en Fritidsbank. Hur ska vi komma igång i Helsingborg?
  • Hälsodag/vårfest i maj? Hur jobbar vi vidare med idén som kom upp på förra mötet om att ha en ”prova på”-dag med utegym och andra aktiviteter som avslutas med en gemensam vårfest?
  • Uppföljning av Digitaliseringsfrukosten 7 mars. Forskningsrapporten Digitalisering och socialt arbete släpptes i tisdags, i samband med en halvdag på samma tema på Mindpark. Bland annat presenterade Jennie Pålsson vårt arbete med Digitalt utanförskap.
  • Rapporter från projekt och arbetsgrupper
  • Övrigt

Kommande möten

Vårens möten med Gemensam utvecklingsgrupp blir:

13 mars
24 april
22 maj

Däremellan träffas en Ledningsgrupp för utveckling varannan vecka, som ska samordna våra olika projekt och arbetsgrupper och ta upp övriga gemensamma frågor för våra organisationer. I ledningsgruppen sitter utsedda representanter för Bryggan, G7, Ria/Hela människan, Vorta Drom, arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen. Om du vill vara med på något av ledningsgruppens möten är det bara att kontakta David Bergström eller Leif Redestig.

Gå gärna med i vår Facebookgrupp Utveckling av socialt arbete i Helsingborg, för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *