Känner du dig ensam? Det är du inte ensam om!

Vi vill ta reda på hur vi kan hjälpa varandra att vara mindre ensamma. Vill du hjälpa oss genom att ställa upp på en intervju?

Har du erfarenhet av att vara eller ha varit ofrivilligt ensam? Skulle du kunna tänka dig att träffa oss och dela med dig av dina tankar om detta i en intervju som tar ungefär en timme? (Givetvis kommer dina uppgifter att vara anonyma.)

Ofrivillig ensamhet är när du är ensam oftare än vad du skulle vilja vara. Det är vanligare än man tror. Många har fått känna på vad det är att vara ensam under coronapandemin. Ensamhet leder till att du mår sämre både fysiskt och psykiskt.

Du kan ha lättare eller svårare att ta nya sociala kontakter beroende på till exempel att du är en blyg person, att du varit ensam länge eller av andra anledningar. Vad skulle du behöva för att ta steget och komma ur ensamheten? Vad skulle hjälpa dig?

Kontakta oss!

Mejla eller ring oss så bestämmer vi en tid då vi kan prata i lugn och ro.

Vi kan prata via videomöte, per telefon eller ses i ett rum med avstånd.

Om du vill ha med dig någon stödperson under intervjun så går det bra.

Bitte Wikström, telefon 073-075 09 46, e-post: bitte.wikstrom@helsingborg.se

Charlotta Schön, telefon 073-082 32 13, e-post: charlotta.schon@helsingborg.se

Charlotta, Eva och Bitte

Om Omtanke Helsingborg

Omtanke Helsingborg är ett projekt där Helsingborg stad och Region Skåne tillsammans vill ta reda på hur vi alla kan hjälpa varandra att minska den ofrivilliga ensamheten och öka gemenskapen i Helsingborg.

Läs mer om Omtanke Helsingborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *