Klarspråksgrupp 11 juni

Socialförvaltningen klarspråksgrupp träffas torsdagen 11 juni 14:00-15:30 i Konferens Entré. Alla är hjärtligt välkomna!

skrivregler3
skrivregler3

Om du har en text eller ett diskussionsämne som rör klarspråk får du gärna skicka den till vår kommunikatör David Bergström.

Ämne: klarspråk på socialförvaltningen
Tid: torsdagen 11 juni 14:00-15:30
Plats: Konferens Entré (103:an, ingång mellan Bredgatan 17 och 19)
Fika: ja

Klarspråksgruppen

Som en uppföljning på klarspråksutbildningarna 2014-2015 har socialförvaltningen startat en klarspråksgrupp. Gruppen ska jobba med förvaltningens texter, från webben till utredningar. Du som medarbetare får gärna ta med dig egna texter eller mallar. Vi diskuterar också enskilda begrepp och formuleringar.

Vi hade ett uppstartsmöte i maj och kommer att träffas ungefär en gång i månaden (med uppehåll över sommaren). Gruppen är öppen för den som vill och kan delta. Representanter från våra brukarorganisationer medverkar och ger oss sina synpunkter.

Klarspråksutbildningen

Helsingborgs stad har under 2014-2015 gjort en storsatsning på klarspråksutbildningar för alla anställda, via endagsseminarier och webbkurser. Klarspråk innebär att skriva vårdat, enkelt och begripligt – för att våra invånare ska förstå vad vi menar.

377 av socialförvaltningens medarbetare har gått seminarieutbildningen, vilket är flest av alla förvaltningar. Nu följer vi upp den nya kunskapen tillsammans och använder den i praktiken!

Avbryt

Lämna en kommentar