Klarspråksgrupp 20 augusti

Efter ett litet sommaruppehåll kör vi igång med klarspråksgruppen igen 20 augusti. Vi träffas som vanligt 14:00-15:30 i Konferens Entré/103:an, mellan Bredgatan 17 och 19.

Om inga andra förslag kommer in börjar vi med att titta på webbsidorna för stöd till barn och unga: http://www.helsingborgsstad.website/startsida/omsorg-och-stod/familj-barn-och-ungdom/stod-till-barn-och-unga

Vi tar också upp frågan om på vilket sätt den här gruppen kan bidra till socialförvaltningens kommande arbete för att förenkla dokumentation och se över utredningsmallar.

Har du andra texter eller frågor, mejla gärna till david.bergstrom@helsingborg.se.

Vad gör klarspråksgruppen?

Under 2014-2015 har de flesta av socialförvaltningens anställda gått en heldagskurs i klarspråk (nya utbildningstillfällen kommer förhoppningsvis senare i höst för alla nyanställda). Klarspråk innebär kort och gott att vi som myndighet ska skriva vårdat, enkelt och begripligt för våra invånare. I våras startade vi upp en klarspråksgrupp för att följa upp den nya kunskapen och titta på olika texter tillsammans med våra brukarrepresentanter. Gruppen är öppen för alla som kan och vill, men anmäl dig gärna, så att vi vet hur många som vill ha fika.

Avbryt

Lämna en kommentar