Programmet klart till utvecklingsdagen 16 maj

Utvecklingsdag 16 maj – Tillsammans skapar vi bättre sociala tjänster

– Välkommen till en förmiddag om medskapande!

De senaste två åren har socialförvaltningen, människor med egen erfarenhet av förvaltningens verksamheter och frivilligorganisationer bedrivit ett gemensamt utvecklingsarbete för en bättre socialtjänst. Arbetet har lett till flera olika arbetsgrupper och projekt. Under förmiddagen den 16 maj får du veta mer om de olika grupperna och hur långt de kommit i sitt arbete.

Du får en kort introduktion till alla projekt, de som kommit längst får du veta lite mer om. Det kommer också att finnas chans att prata med deltagare i de olika grupperna. Kom hela förmiddagen eller kom förbi en stund om du är intresserad av något särskilt projekt! Du behöver inte föranmäla dig!

Tid: Måndagen den 16 maj klockan 8:30-12:00
Plats: Konferensavdelningen på våning 5, socialförvaltningen, Bredgatan 17

Program

8:30-9:30 Inledning av Dinah Åbinger, socialdirektör
Introduktion till utvecklingsarbetet och de olika arbetsgrupperna: innovationsgruppen, gemensam utvecklingsgrupp, mentorskapsgruppen, klarspråksgruppen, SIP-gruppen, brister i samverkan, IT-gruppen, Bättre
hälsa för unga romer.

9:30-10:00 Fika

10:00-10:30 Bättre hälsa för unga romer
Den romska föreningen Vorta Drom jobbar tillsammans med bland andra socialförvaltningen för att förbättra romska barns hälsa och skolgång. Projektet handlar om kost, motion och skola. Det handlar också om att föreningen själv driver arbetet och att förvaltningarna i projektet får en annan roll än vad de brukar. Personal från Vorta Drom berättar om projektet och hur det går för barnen som är med.

10:30-11:00 Mentorskapsgruppen
Människor som möter socialtjänsten upplever att de får byta socialsekreterare ofta och socialförvaltningen i Helsingborg har en hög personalomsättning. Hur motverkar vi det? Så föddes idén om ”erfarenhetsbaserat mentorskap”, där människor med egen erfarenhet av socialtjänsten handleder nyanställda socialsekreterare. Deltagare i projektet berättar om vad de gör och hur det fungerar.

11:00-12:00 Mingel
Varje arbetsgrupp har en liten hörna i lokalerna, här kan du få veta mer om de olika projekten och ställa frågor till deltagarna.

Programmet som pdf. Sprid gärna i dina kanaler och nätverk!

Varmt välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *