Redovisning av stimulansmedel för psykisk hälsa – och uppdaterade handlingsplaner

Helsingborgs stad redovisar hur vi har använt nationella stimulansmedel för psykisk hälsa under 2020. Dessutom har vi uppdaterat handlingsplanerna, som gäller fram till 2022.

Bland satsningarna 2020 kan vi bland annat se en direktsänd halvdag för ungdomar under Skåneveckan för psykisk hälsa och utbildningsdagar för allmänheten i första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA).

Syftet med denna överenskommelse är att skapa förutsättningar för ett långsiktigt arbete med psykisk hälsa genom ett gemensamt ansvarstagande från berörda aktörer. Målet är att vi ska erbjuda invånarna behovsanpassade och effektiva insatser av god kvalitet.

Uppdaterade handlingsplaner

Helsingborgs stad har uppdaterat sina handlingsplaner för arbetet med psykisk hälsa, en för barn och unga och en för vuxna. Planerna gäller till och med 2022.

Handlingsplanerna beskriver övergripande hur Helsingborgs stads fyra förvaltningar med social inriktning; arbetsmarknadsförvaltningen, skol- och fritidsförvaltningen, socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen arbetar med psykisk hälsa för barn och unga samt vuxna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *