Röster från H22 City Expo: Slottshagen

Den första veckan av H22 City Expo är till ända. Vår invånarreporter Ibrahim El Halabi har tagit reda på vad några av besökarna tycker och tänker om stadsmässan och vad som varit deras första intryck.

Lisen Bengtsson

Varför är du på H22?

– Jag kom hit därför att det var ett intressant program idag för öppningen av stadsmässan.

Ville du se kungafamiljen?

– Nej helheten skulle jag vilja säga. Det var kul att se hela presentationen av stadsmässan.

Vad är roligast på H22?

– Jag hade nog ingen sak som har varit roligast, jag tycker det var kul och se alla olika bitarna. Men det var kul att se hur glada och begeistrade de var, alla som är delaktiga i det. Ja, och sen kommer jag gå runt och uppleva resten av Helsingborg också.

Socialförvaltningens verksamhet i ”Domen” handlar just nu om existentiell hälsa. Har du varit där?

– Inte än.

Tycker du det intresserar dig?

– Absolut, jag jobbar som coach så jag jobbar väldigt mycket med människors hälsa och hur de mår generellt.

Jonna Myrebris

Varför är du på H22?

– Jag jobbar i kommunen och är intresserad av allt som sker här på H22.

Ville du se kungafamiljen?

– Det är jätteroligt att de att de tog sig tid att komma hit och uppmärksammar Helsingborg.

Kommer du återvända till H22?

– Absolut, i morgon ska jag ta med min familj och vi ska lyssna på The Sounds.

Vad är roligast på H22?

– Det är så många olika saker. Det kan handla om fantastisk spännande mat som man vill prova, det är en massa musikunderhållning och det är en massa spännande samarbeten och innovationer som jag vill ta del av. Vi har många utmaningar som vi måste hjälpas åt för att lösa och H22 är ju ett sätt att försöka hitta lösningar tillsammans.

Socialförvaltningens verksamhet i ”Domen” handlar just nu om existentiell hälsa. Har du varit där?

– Hälsa överhuvudtaget är ju jätteviktigt ur många olika aspekter, men jag har faktiskt inte hunnit in och titta där än.

Jake Taylor

Varför är du på H22?

– Jag är här med en kollega från Phoenix, Arizona och vi kom hit för att möta våra skandinaviska samarbetspartners och bygga några relationer. Vi jobbar med Invest Skåne i Malmö och Köpenhamn.

Ville du se kungafamiljen?

– Oj nej, jag missade det. Jag kom dit efteråt.

Vad är roligast på H22?

– Definitivt potentiell smart stadsutveckling som vi kan dela mellan städer.

Kommer du återvända till H22?

– Jag tänkte det. Jag är här hela veckan. Jag har varit i Oceanhamnen, jag gick till Dunkers kulturhus, utställningen Urban Brilliance och konferensen Urban Future.

TEXT OCH BILD: IBRAHIM EL HALABI

Avbryt

Lämna en kommentar