Självhjälpsgrupp för anhöriga

Välkommen att delta i en serie träffar för reflektion och samtal om psykisk (o)hälsa, situationen idag och vägen vidare. Gruppen vänder sig till dig som lever nära en annan vuxen människa med psykisk ohälsa, det kan vara ditt barn, partner, förälder, vän eller släkting.

Självhjälpsgrupper: Att få träffa andra i en liknande situation som förstår, gör ofta att man mår bättre och kan få stöd och förståelse. De första gångerna gruppen träffas finns en igångsättare med för att ge stöd i att komma igång och få alla att känna sig bekväma i situationen. När igångsättaren avslutat sin medverkan är det deltagarna som styr gruppen.

En självhjälpsgrupp bygger på frivillighet där deltagarna delar med sig av sina erfarenheter. Var och en får möjlighet att prata om sin situation, lyssna till andra och tillsammans kan ni ge varandra styrka att gå vidare. Välkommen med din anmälan till anhorigstod@helsingborg.se eller ring anhörigkonsult Anna Pihlqvist på telefon 042-10 40 44 för vidare information och anmälan.

Gruppen startar så snart vi har tillräckligt många anmälda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *