Skåneveckan för psykisk hälsa 2021

Helsingborgs stads bidrag till Skåneveckan för psykisk hälsa 2021 blir två föreläsningar på Comfort hotel 5 oktober och en webbsänd förmiddag för ungdomar från Tryckeriet 6 oktober.

Två föreläsningar 5 oktober

 • klockan 14.00 – föreläsning med Hjärnkollsambassadören Ann Wirsén Meurling på Comfort hotel.
  Ann Wirsén Meurling berättar om sin uppväxt som ”duktig flicka” där hon ändå alltid känt sig annorlunda, och aldrig jämngammal med sig själv. Mycket begåvad, men slarvig och lat, var ett vanligt omdöme under skoltiden. En lyckad akademisk karriär med två doktorsavhandlingar och ett framgångsrikt yrkesliv slutade i en utmattningsdepression 2013, och det var inte första gången.
 • klockan 17.00 – föreläsning med Supermamsen på Comfort hotel
  Supermamsen är mamma till tre barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Två av hennes barn har även problematisk skolfrånvaro. Till yrket är hon lärare i fritidshem och hon har skrivit en bok om hur hennes föräldraroll har utvecklat henne som pedagog.

En förmiddag för unga 6 oktober

Datum: 6 oktober 2021
Tid: klockan 10.00–12.00
Plats: eventet är digitalt (i mån av att restriktionerna tillåter kan det finnas ett begränsat antal platser på Tryckeriet)

Den 6 oktober kommer Helsingborgs stad arrangera en digital förmiddag för ungdomar på högstadiet och gymnasiet med fokus på psykisk hälsa och vi kommer ha temat Gemenskap.

Det senaste året har varit speciellt för många och vi vill genom Skåneveckan för psykisk hälsa stärka våra ungdomar i staden och visa på bra metoder för att ta sig ur psykisk ohälsa.

Förmiddagen kommer att vara indelad i 3 delar:

 • Föreläsningar
  • Caroline Meijer från organisationen Tilia kommer prata psykisk ohälsa, främst kopplat till oro, ångest, stress och prestation och vilket stöd Tilia kan ge ungdomar, med titeln: ”Hur vet jag om det är psykisk (o)hälsa eller bara livet som gör ont?”.
  • Oskar Hemby som är författare till boken The Perfect Gamer kommer prata om balansen mellan skola, gaming, hälsa och välmående.
 • Samtal med ungdomar
 • Mötesplatser för unga i Helsingborg

Programledare är Pia-Lotta Bylund.

Fullständigt program kommer att presenteras under september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *