Skåneveckan för psykisk hälsa – 8 oktober 2020

Självklart kommer Helsingborgs stad att bidra med ett arrangemang till Skåneveckan för psykisk hälsa, oavsett omständigheter. Den här gången blir det en webbsänd halvdag riktad till ungdomar, bland annat med artisten Maja Francis och en föreläsning för anhöriga till personer med psykisk ohälsa med Marie Niljung.

När?

Torsdagen den 8 oktober:

  • Webbsändning från The Tivoli, klockan 09.00-12.00
  • Föreläsning på Röda kvarn, klockan 17.00-18.00

Program webbsändning

9.00-12.00

Programledare för dagen är Malin Jensen. Läs mer om Malin.

Medverkar gör bland andra Maja Francis, artist från Ängelholm, med över 15 miljoner spelningar på Spotify för låtar som ”Kids In Love”, ”Last Days of Dancing” och ”Space Invades My Mind” (i duett med Veronica Maggio). Maja är både med i vår intervjusoffa och framför sina låtar på scenen.

Vi kommer också att ta upp tonårsstress, existentiell hälsa, musik som förebyggande för psykisk hälsa, mansnormer, spelberoende och skogsbad.

(FULLSTÄNDIGT PROGRAM KOMMER)

Ingen anmälan. Du kommer att få en länk för webbsändningen här när det närmar sig.


Marie Niljung, föreläsning

17.00-18.00  på Röda kvarn

Föreläsningen är för anhöriga till personer med psykisk ohälsa/psykologiska olycksfall (självmord).
Föreläsningen ska ge kunskap, mod och verktyg för att kunna rädda en medmänniska. Varningstecken och sårbarheter, att vara empatiskt påträngande, vad säger jag, när någon inte vill leva? En hoppfull föreläsning om ett svårt ämne. Marie har skrivit boken ”Hellre arg än död”. Läs mer om Marie Niljung.

Anmälan

Länk till anmälan kommer.

Vad är Skåneveckan?

Skåneveckan för psykisk hälsa startade i oktober 2010. Sedan dess har den växt sig större för varje år. 2020 års vecka pågår 5-11 oktober. Det är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Skåneveckan samordnas av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Arrangörerna är allt i från privatpersoner och brukarföreningar till kommuner och privata arbetsgivare.

Följ Skåneveckan på Facebook för mer information om andra evenemang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *