Skaparverkstaden – din oas i staden

Sedan en dryg vecka har Skaparverkstaden varit igång vid Pixlapiren. Den har öppet alla vardagar under H22 City Expo, från klockan 10.00 till 15.00. Här kan du bland annat rita och skapa i kol, vattenfärg och olja. Skaparverkstaden vänder sig särskilt till socialförvaltningens brukare och föreningar med social verksamhet, men alla är välkomna.

Caroline Åberg och Marianne Månsson

Marianne ”Malla” Månsson (till höger i bild) och jag, Caroline Åberg (till vänster), finns på plats i Skaparverkstaden och bjuder på fika och kreativt skapande i gemytliga lokaler invid Pixlapiren.

– Vi tar även emot grupper och övar på olika uppgifter tillsammans. Det är väldigt kreativt och roligt. Det kan vara allt från att göra självporträtt i kol till att måla i olja på duk. Det finns också möjlighet att måla mandala och skapa smycken. Det är inte ett måste att kunna rita, snarare tvärtom – det går att dra streck och ha roligt ändå. Ofta visar det sig att man har färdigheter man inte själv visste om.

De alster som blir bäst följer med upp till en utställning i ”Domen”, socialförvaltningens tält i Slottshagen, den sista veckan på H22 City Expo.

– Jag har planer på att arrangera en del stilleben, för att engagera deltagarna i mötet med konsten. De ska utifrån arrangemanget skapa någonting i vattenfärg eller olja. Det gäller att kunna utmana sig själv att våga för det är inte farligt att vara kreativ, snarare tvärtom. Och det är roligt att upptäcka sidor hos sig själv man inte visste fanns. Vi vill visa att alla kan rita. 

Skaparverkstaden ligger på på Oceangatan 2, alldeles intill Pixlapiren.

– Det kan var lite svårt att hitta men vi har satt upp skyltar på den blå kontorsbyggnaden som verkstaden huserar i och pilar som visar riktningen du ska gå. Vi ligger på norrgaveln – alltså runt huset. Varmt välkomna!

TEXT OCH BILD: CAROLINE ÅBERG

Mariannes porträtt av Caroline.
Mariannes porträtt av Caroline.
Avbryt

Lämna en kommentar