Snabbkurs i psykisk hälsa och bemötande av psykisk ohälsa

Under H22 City Expo kan du gå en snabbkurs i psykisk hälsa i Slottshagen.

Socialförvaltningen bjuder in till flertalet utbildningstillfällen om psykisk hälsa och bemötande av psykisk ohälsa. Under snabbkursen kommer du bland annat att få ta del av skyddsfaktorer för psykisk hälsa, riskfaktorer, risksituationer och varningssignaler för psykisk ohälsa. Du kommer även få med dig verktyg hur du kan prata med någon i din närhet som du är orolig för som kanske mår dåligt. Psykisk ohälsa ökar risken för självmord och därför kommer du får ta del av myter kring självmord.

Föreläsningen är kostnadsfri. För att vara säker på att få en plats kan du kan boka på webben, men du kan även dyka upp och ta en drop in-plats. Kurserna kommer att vara i ”Domen”, socialförvaltningens tält i Slottshagen (bredvid Kärnan).

Läs mer om snabbkurserna och boka plats på h22cityexpo.se.

En del av Vänskapsbänkarna

Snabbkurserna är en del av vårt arbete med Vänskapsbänkarna. Vänskapsbänkarna ska sätta ljus på psykisk ohälsa och bryta det stigma som finns. Åtta av Helsingborgs bänkar har målats om till gult som en symbol för psykisk ohälsa och ett mer öppet samhälle.

Under H22 City Expo kommer psykisk hälsa, psykisk ohälsa och suicidprevention belysas på olika sätt genom initiativet Vänskapsbänkarna.

Läs mer om Vänskapsbänkarna på h22cityexpo.se.