Spring för psykisk hälsa 10 oktober

Run For Mental Health är ett välgörenhetslopp söndagen den 10 oktober, för att uppmärksamma fysisk aktivitets betydelse för vår psykiska hälsa.

Du kan promenera, jogga eller springa tillsammans med vänner och arbetskamrater. Du kan välja att springa 1 kilometer, 5 kilometer eller virtuellt.

Företag och organisationer erbjuds förköp av startplatser, ett bra sätt att främja friskvård och bidra med en insats för att hjälpa till i kampen mot psykisk ohälsa.

För anmälan, förköp eller mer information, se runformentalhealth.se.

Överskottet från avgiften går till förmån för forskning om psykisk ohälsa.

Tid: söndagen den 10 oktober 2021, klockan 13.00
Plats: Gröningen, Helsingborg

Om Run For Mental Health

Run for Mental Health i Helsingborg är en ideell och politiskt obunden förening som bildades i januari 2021. Vi samarbetar med Run for Mental Health i Lund som nu är inne på sitt sjätte år.

Vi vill synliggöra hur viktig fysisk aktivitet är för vår psykiska hälsa och anordnar därför ett friskvårds- och välgörenhetslopp i anslutning till Skåneveckan för psykisk hälsa och Världsdagen för psykisk hälsa i början av oktober. Tillsammans promenerar, joggar eller springer vi för fysisk och psykisk hälsa.

Run for Mental Health i Helsingborg vill verka för att skapa opinion mot stigmatisering av personer med psykisk ohälsa. Öppenhet ökar kunskapen om psykisk ohälsa och detta kan i förlängningen motverka fördomar och göra samhället mer inkluderande för alla.

Psykisk ohälsa kostar samhället mångmiljardbelopp varje år. Vi vill skapa en mötesplats för enskilda, organisationer och företag som vill bidra till en mer långsiktig satsning på stödjande och förebyggande friskvård för psykisk hälsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *