Gemensam utvecklingsgrupp
Gemensam utvecklingsgrupp är en samlingspunkt för oss som vill utveckla socialt arbete i Helsingborg. Här tar vi upp olika teman för att skapa och utveckla sociala insatser tillsammans.
Varför?
Gruppen är mittpunkten i socialförvaltningens satsning på att öka delaktighet och inflytande för invånare i utvecklingen av sociala insatser. Här tar vi upp aktuella teman och nya förslag för att undersöka vad som går att göra och vilka som är intresserade av att samverka i olika projekt och arbetsgrupper.
Vilka deltar?
I den gemensamma utvecklingsgruppen möts medarbetare från socialförvaltningen och andra intresserade förvaltningar och myndigheter tillsammans med medlemmar/representanter från civilsamhället; till exempel föreningar med social verksamhet och brukarorganisationer samt invånare med egen erfarenhet av sociala insatser.
Gruppen är öppen för alla som vill delta i ett konstruktivt samtal och du behöver inte föranmäla dig eller binda upp dig. Du är välkommen att komma och lyssna om du är nyfiken!
Gå med i vår Facebookgrupp Utveckling av socialt arbete i Helsingborg eller håll utkik här på öppnasoc.se för att få information om möten och annat!
Var?
Gemensam utvecklingsgrupp brukar träffas i Fontänhuset Helsingborgs lokaler på Norra Strandgatan 8, våning 3.
Det finns också möjlighet att delta digitalt (så här kopplar du upp dig på Webex Meetings, pdf).
Kommande mötesdatum hösten 2024
- 16 september – om samverkan för förebyggande sociala insatser (Mikael Bogarve, verksamhetschef socialförvaltningen)
- 21 oktober – om privatekonomi (Linda Lindström, budget- och skuldrådgivare Helsingborgs stad, Emma Orstein, verksamhetsutvecklare Aktivitetsbanken och Pradeep Holmqvist, butikschef Matmissionen)
- 18 november – om privatekonomi, del 2
- 16 december – om vuxenstudier
Skicka gärna in förslag på teman inför hösten till david.bergstrom@helsingborg.se.
Vad händer med förslagen?
De konkreta förslagen som kommer fram i gruppen förs vidare i socialförvaltningen och övriga berörda förvaltningar i staden för att undersöka om de kan leda till förändringar.
Ambitionen är att idéer ska tillvaratas på bästa sätt och att vi kontinuerligt ska återkoppla vad som händer med olika förslag. En del större förslag leder till att vi bildar arbetsgrupper, till exempel för digitalt utanförskap och mentorskap.
Kontakt
David Bergström, kommunikatör socialförvaltningen
telefon: 042-10 42 62
e-post: david.bergstrom@helsingborg.se