Vad är nytt på Villa Viva?

Mycket har hänt på Villa viva. Våra kollegor har utvecklat behandlingen, sociala aktiviteter och tillgängligheten inför hösten. 

Villa Viva är ett behandlingshem för kvinnor över 20 år som är beroende av alkohol och/eller droger. Vi frågade våra kollegor Susanne Danielsson, Emelie Bengtsson, Melina Widenborg och Susanne Hägneryd om vad som är nytt till hösten.

Utvecklad behandling

I höst är hela behandlingen mer intensiv. Vi har utvecklat behandlingen genom att lyssna in vad kvinnorna och socialsekreterare vill ha, vägt in evidensbaserade metoder, vår erfarenhet och kunskaper.

Vi har fått in mer psykiatrikompetens och lagt till dialektisk beteendeterapi. Nu består behandlingen av DBT, KBT, återfallsprevention, individuella samtal samt föreläsningar om beroende, sexuell hälsa, familjer och relationer.

Till hösten har vi också utrymme att ta emot fler deltagare.

Sociala aktiviteter

Vi kommer att ha fler sociala aktiviteter till hösten där kvinnor kan mötas. Aktiviteterna kommer att arrangeras på eftermiddagen efter behandlingstid. Villa Viva ska vara ett levande hus därför välkomnar vi andra aktörer att hålla sina aktiviteter här. Kontakta Susanne Danielsson om ni är intresserade av att arrangera aktiviteter i huset.

Nytt upplägg för personalen och bättre öppettider

Till hösten kommer behandlingspersonalen mestadels att arbeta dagar och kvällar, inte dygnet som det var tidigare. Vi kommer att anställa nattpersonal till boendet därmed kommer öppettiderna att bli bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *