Välkommen till Vernissage – Eva Plume

Eva Plume jobbar som utredare på Barn, unga och familj och berättar att hon alltid levt för att ge, ge av sig själv till andra. Hon beskriver sig själv som en person som måste ha trygghet i vardagen, veta vart hon ska och hur det kommer gå. Hon var den som älskade att måla, då hon upptäckte i tidig ålder att hon var väldigt duktig på just det. Folk berömde hennes målningar och hennes självförtroende blomstrade. Men kan man leva på sin konst? Som den trygghetsberoende människa hon var så lade hon penseln i ett hörn och lade målarfärgerna på hyllan för att med tiden samla damm. Hon skulle öppna ett café.

Eva är 17 år när hon väljer att öppna ett eget cafe. Evas cafe och konditori låg på söder i Helsingborg och detta skulle hon driva i 22 år innan hon valde att omskola sig till socionom. Under dessa 22 år hade hon hunnit bilda familj och fick 2 barn.

Men åren går och likt den som sover och ska vakna, så behövs ibland en väckarklocka.

Evas barn flyttar hemifrån och hennes pappa dör. Hennes liv känns helt plötsligt väldigt tomt och innehållslöst även om hon tränade, shoppade och fikade med vänner så fanns det något som fattades.

Eva hamnar i en livskris och behöver dra sig tillbaka för vila och reflektion. Det är ur denna vila som hon hittar tillbaka till sina penslar. Först tar det emot då det självförtroende som en gång fanns där måste byggas upp. Hon köper konstmaterial och fyller sin dotters gamla rum med färger, dukar, verktyg och annat. Till en början låter hon de som kommer på besök sitta och rita och måla medan hon exempelvis står och lagar mat. Efter ett tag så vågar Eva fatta tag i penseln och röra sig framåt i sitt liv.

Hon går krokikurser, kurser i hur man använder den ena tekniken efter den andra och älskar att utmana sig själv. Men främst gillar hon att fota för att sedan måla av fotografiet och då även lämna ett avtryck av sitt innersta i sin målning. Eva förklarar för mig att hon i alla år har levt för andra. Nu vill hon göra något för sig själv och låta sitt inre färga världen. Hon vill bidra med tavlor som är färgrika och levande. Hon vill befria sin ande och låta den få härja fritt och sprida glädje.

Med tiden har hon även funnit nya bekantskaper som delar hennes intresse. Hon och några till har skapat en konstgrupp som heter Ebbe art, de väljer då ibland att ha utställningar tillsammans. Hennes favorit ateljé är i hennes orangeri. Men hon drömmer om att få öppna eget galleri, något hon snart hoppas våga göra. Hon är flitig med utställningar och har varit runt om i skåne och ställt ut. Hon beräknar omkring 10 utställningar per år. På senaste har hon även intresserat sig för fotografi/photoart och har nu ett samarbete med Fotozon.

Den 29 januari på bredgatan 17, vån 5 så håller hon utställning och denna sker parallelt med en annan utställning som hon har i Arlöv. Tavlorna som hon ställer ut har olika prisklasser. Hon berättar att de allra minsta brukar kosta 100 kr och sedan sätts priserna utifrån, material, tid och arbete som lagts på målningen. Men den högsta prissumman har varit 5000 kronor. Det finns även en tavla som kommer gå genom budgivning, denna tavla heter Havet. Eva är spänd på att se hur mycket en sådan tavla kan gå för. Nedan kan en bild på konstverket ”Havet” ses.

Eva driver en egen hemsida som heter Ateljepenseldraget.se, en facebooksida: @Evasateljepenseldraget och instragram: Evasateljepenseldraget. Du kommer till var och en genom att klicka på länkarna.

Eva hälsar dig hjärtligt välkommen till Evas utställning på Bredgatan

  • Plats: Bredgatan 17, vån 5
  • Datum och tid: 29 januari, Klockan 12:00-15:00

Har du frågor kan du alltid mejla Eva på eva_63_maja@hotmail.com 

Avbryt

Lämna en kommentar