Vernisssage för Bostad först-vägg

Den 27 februari var det vernissage för Bostad först muralmålning i socialförvaltningens lokaler på Bredgatan. Linus Nykvist skriver om projektet och invigningen.

Det är boende i Bostad först som är grundarna till den fina målningen som kan ses på en av väggarna i väntrummet på Bredgatan 19. De boende har fått skriva ner vad en lägenhet betyder för just dem, sen har de under ett flertal träffar diskuterat och knepat och knåpat med post it-lappar med ord och citat.

Konstnären Suzanne Andersson från Landskrona har varit med från början och till slut hade hon skissat fram två olika förslag, där dom flesta nog var eniga om det ena.

Ett trettiotal personer kom under vernissagen där det bjöds på ”skumpa” och snacks. Det var tyvärr inte alla som målat som kunde komma men de som var där fick berätta lite om sig och vad en Bostad först-lägenhet betyder.

Jan Ström från Sveriges stadsmission och Jessica Nordenvall, verksamhetschef på socialförvaltningen, pratade om vikten hur viktigt det faktiskt är med Bostad först. Det är först efter man fått lägenhet som man kan ta tag i allt det ”jobbiga”.

(Text: Linus Nykvist)

https://oppnasoc.helsingborg.se/wp-content/uploads/sites/30/2020/02/bostad-forst-vernissage4-300x225.jpg

Från minglet

Anki Sörensen berättade om sin egen bakgrund, från struliga tonår via missbruk och hemlöshet till arbete på stödboendet Carnot och studier till behandlingsassistent. Hon fick också krama om sin första socialsekreterare, Gunilla Nilsson.

.

Klink och klunk vid Öresund

Vi dricker bira ner vid sundet, se där seglar en liten and nu vi tar en tår på tand.
Se där klinkar ölkärror med turister som skyndar förbi med lite skamsen blick. Medan vi hinkar bira ner vid sundet i godan lag efter egna behag.
Tiden gick och vi med den, idag de flesta kamrater till de sälla jaktmarker färdats.
Några är kvar, andra har fått en chans till i livets karusell och jag är en av många som fått lyckan av att vara en bostad förstare och hjälp till ett bättre liv.

(Dikt av Eva Henriksson)

Avbryt

Lämna en kommentar