Vi uppmärksammar internationella suicidpreventionsdagen den 10 september

Helsingborgs stad kommer att uppmärksamma den internationella suicidpreventionsdagen den 10 september med olika satsningar. Våra instruktörer i första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) kommer att stå på Helsingborg C (Knutpunkten) och prata om suicidprevention och första hjälpen vid psykisk hälsa under dagen. Vi kommer också att lansera våra gula vänskapsbänkar.

Den vanligaste dödsorsaken bland unga personer i åldrarna 15-24 år är självmord. Under 2020 dog 1441 människor i Sverige i självmord, vilket är sju gånger så många jämfört med dödsfall i trafiken.

Första hjälpen-instruktörer sprider kunskap om psykisk hälsa

När? Fredagen den 10 september, klockan 8.00-17.00
Var? Helsingborg C (Knutpunkten)

För mer information, kontakta:
Instruktörerna för Första hjälpen till psykisk hälsa
E-post: metodstod.vuxen@helsingborg.se

Lansering av Vänskapsbänkarna

Helsingborgs stad vill även uppmärksamma dagen genom att låta sex lokala ambassadörer dela med sig av sina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa och självmord. Åtta bänkar, så kallade ”vänskapsbänkar”, i centrala Helsingborg har målats gula för att symbolisera psykisk ohälsa och uppmuntra till samtal mellan människor.

Fem ambassadörer och en gul bänk.
Fem ambassadörer och en gul bänk.

Genom att våga fråga, våga berätta och våga lyssna förebygger vi självmord. Berättelserna kommer främst att publiceras på sociala medier och på kampanjsidan helsingborg.se/vanskapsbankarna.

På bild: fem av våra sex ambassadörer för Vänskapsbänkarna, Åsa, Annette, Fanny, Joakim och Rebecca. (Foto: Lotta Wittinger)

För mer information, kontakta:
Linnea Hasslin, samordnare för suicidprevention
E-post: linnea.hasslin@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar