Workshop om barnfattigdom – del 1 den 20 januari

Det blir ingen Gemensam utvecklingsgrupp den 17 januari. Tanken var att vi i stället skulle ha en workshop om barnfattigdom tillsammans med Rotary den 20 januari. På grund av rådande restriktioner blir denna uppdelad i två tillfällen, varav det första blir digitalt.

Torsdagen den 20 januari kommer vi alltså att ha den första delen, tillsammans med Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Lunds universitet, klockan 12.00-13.30.

Tanken är att vi ska se vilket behov som finns av stöd till barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet och vad staden och frivilligorganisationerna tillsammans kan bidra med i detta.

Du kan delta via Teams.

Mer information om del två kommer så fort vi vet mer om hur restriktionerna påverkar oss.

Gemensam utvecklingsgrupp våren 2022

Från och med den 21 februari kör vi på med Gemensam utvecklingsgrupp som vanligt, tredje måndagen i månaden. Först ut ska vi höra hur det har gått med de aktiviteter som kom fram ur projektet Delaktighet och samskapande med ungdomar. Vi återkommer med detaljerna för detta när vi vet hur restriktionerna ser ut framöver.

Våren kommer sedan att ägnas åt att förbereda oss inför stadsmässan H22 City Expo, genom att prata om hur vi tillsammans kan utnyttja den här chansen på bästa sätt för att driva sociala frågor. Bland annat kommer socialförvaltningen att arrangera invånarhackatons för att förbereda för den nya socialtjänstlagen, där socialtjänst ska bli sociala tjänster. Vi jobbar också vidare med Jobb först, som vi hade uppe på Gemensam utvecklingsgrupp i december. Då pratade vi också om att vi tillsammans kan använda socialförvaltningens plattformar under stadsmässan, genom att öppna upp dessa för föreningar.

Kommande möten våren 2022

  • 21 februari – om delaktighet och samskapande med ungdomar
  • 21 mars
  • 18 april
  • 16 maj

Skicka gärna in förslag på teman till david.bergstrom@helsingborg.se.

Avbryt

Lämna en kommentar