Run For Mental Health – motionslopp på Gröningen 15 oktober

I samband med Skåneveckan för psykisk hälsa anordnar Run for Mental Health ett välgörenhetslopp på Gröningen den 15 oktober, klockan 13.00.

Run for Mental Health är ett välgörenhetslopp för att uppmärksamma betydelsen av fysisk aktivitet för vår psykiska hälsa. Start och målgång är på Gröningen (Båthusgatan). Promenera, jogga eller spring tillsammans med vänner och arbetskamrater. Du kan gå 1 kilometer (med frågesport), springa 5 kilometer eller delta virtuellt.

Företag och organisationer erbjuds förköp av startplatser, ett bra sätt att främja friskvård och bidra med en insats för att hjälpa till i kampen mot psykisk ohälsa.

Till förmån för forskning

Föreningen Run for Mental Health i Helsingborg med stödorganisationer arrangerar och genomför ett välgörenhetslopp med kringarrangemang på Gröningen i Helsingborg. Deltagare medverkar i ett insamlingsprojekt till förmån för forskning om behandling och stödformer för de som drabbas av psykisk ohälsa. Allt överskott för loppet 2023 går till Schizofrenifonden.

Föreningen verkar för att:

  • Skapa opinion mot stigmatisering av personer med psykisk ohälsa. Öppenhet ökar kunskapen om psykisk ohälsa och detta kan i förlängningen motverka fördomar och göra samhället mer inkluderande för alla.
  • Synliggöra hur viktig fysisk aktivitet är för vår pykiska hälsa.
  • Skapa en mötesplats för enskilda, organisationer och företag som vill bidra till en mer långsiktig satsning på stödjande och förebyggande friskvård för psykisk hälsa.

Se fler arrangemang under Skåneveckan i Helsingborg

Avbryt

Lämna en kommentar